Στο Σουφλί το Διεθνές Συνέδριο της BACSA για το Μετάξι

Τη διοργάνωση του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Μετάξι διεκδίκησε και θα φιλοξενήσει από τις 24-27 Απριλίου ο Δήμος Σουφλιου. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι από κοινού διοργανωτές Δήμος,  Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Σύλλογος Φίλων Μετάξης « Η Χρυσαλλίδα»  τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει η επιλογή της πόλης του Σουφλιου για τη διοργάνωση ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Στο Σουφλί το Διεθνές Συνέδριο της BACSA για το Μετάξι


Συνέντευξη τύπου του Διεθνούς Συνεδρίου της BACSA για το μετάξι στο Σουφλί

Τη διοργάνωση του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Μετάξι διεκδίκησε και θα φιλοξενήσει από τις 24-27 Απριλίου ο Δήμος Σουφλιου.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι από κοινού διοργανωτές Δήμος,  Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Σύλλογος Φίλων Μετάξης « Η Χρυσαλλίδα»  τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει η επιλογή της πόλης του Σουφλιου για τη διοργάνωση  του Συνεδρίου της BACSA (  Black Caspian Seas and Central Asia Silk Association) ενός Διεθνούς οργανισμού που περιλαμβάνει χώρες που βρέχονται από την Μαύρη και Κασπία Θάλασσα καθώς και χώρες της Κεντρικής Ασίας με τα τελευταία χρόνια να εισχωρούν όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές χώρες.

Με γενικό τίτλο “Η Αναγέννηση της Σηροτροφικής Βιομηχανίας στον 21ο αιώνα»  100 και πλέον σύνεδροι επιστήμονες στο είδος από χώρες όπως η Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία ,Ουζμπεκιστάν, Κούβα Κολομβία κ.α. θα συμμετάσχουν σ ένα τετραήμερο συνέδριο γύρω από τον τομέα εκτροφής μεταξοσκώληκα αλλά και μεταποίησης και παραγωγής νήματος και υφάσματος από μετάξι.

Το τελευταίο συνέδριο διεξήχθη το 2019 στο Βατούμ της Γεωργίας  και σήμερα τρία χρόνια μετα την πανδημία το αίτημα του Συλλόγου «Χρυσαλλίδα» απέδωσε, να είναι το Σουφλί η πόλη που θα φιλοξενήσει τις εργασίες του.

«Μετα την επιλογή του Σουφλιου από τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού έρχεται το Συνέδριο Σηροτροφίας για την Βιομηχανική Αναγέννηση του Σουφλιου» τόνισε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακικος.

«Ένα τέτοιο Συνέδριο στην πόλη του Σουφλιου το ισχυροποιεί στον Παγκόσμιο χάρτη της Σηροτροφίας και της Μεταξουργίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Δελησταμάτης επισημαίνοντας τις προθέσεις της περιφέρειας να αγκαλιάσει μια τέτοια διοργάνωση «δίνοντας ό,τι καλύτερο ώστε να έχουμε τ α καλύτερα αποτελέσματα.»

Η καρδιά του Μεταξιού θα χτυπά στην πλούσια σε ιστορία πόλη του Σουφλιου φέρνοντας την παλαιά αίγλη και βοηθώντας στο να παραμείνει στον χάρτη των χωρών παραγωγής ώστε τα επόμενα χρόνια να μιλάμε για αύξηση παραγωγής τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μετάξης «Χρυσαλλίδα» Γιώργος Τσακίρης προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στο συνέδριο κάνοντας την σχετική εγγραφή για την οποία θα υπάρχει μετά  από απόφαση εκπτωτική πολιτική.

Εκτός των εργασιών που θα γίνουν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Σουφλιου στις ς25 Απριλίου είναι προγραμματισμένη μια εκδρομή στην περιοχή του Κεντρικού Έβρου όπου υπάρχουν Μεταξουργεία και γενικά κάθε είδους επιχείρησή που ασχολείται με την Σηροτροφία.

Συνέντευξη τύπου στο Σουφλί, του Διεθνούς Συνεδρίου της BACSA για το μετάξι

www.ertnews.gr