Σε 239 εκλογικά τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα 114.184 Δραμινοί

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις Εθνικές εκλογές 2023 στις οποίες θα συμμετάσχουν 27 κόμματα, οκτώ συνδυασμοί κομμάτων και ένας μεμονωμένος υποψήφιος (Φλώρινα). Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου οι εγγεγραμμένοι πολίτες – ψηφοφόροι είναι 114.184, θα ψηφίσουν σε 239 εκλογικά τμήματα, ενώ οι ετεροδημότες σε […] The post Σε 239 εκλογικά τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα 114.184 Δραμινοί first appeared on dramini.

Σε 239 εκλογικά τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα 114.184 Δραμινοί


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις Εθνικές εκλογές 2023 στις οποίες θα συμμετάσχουν 27 κόμματα, οκτώ συνδυασμοί κομμάτων και ένας μεμονωμένος υποψήφιος (Φλώρινα).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου οι εγγεγραμμένοι πολίτες – ψηφοφόροι είναι 114.184, θα ψηφίσουν σε 239 εκλογικά τμήματα, ενώ οι ετεροδημότες σε ένα τμήμα που βρίσκεται στο Γυμνάσιο Αρρένων.

Κόμματα και υποψήφιοι “γλυτώνουν” φέτος το ξενύχτι καθώς η τεχνολογία θα τους βοηθήσει να έχουν γνώση των αποτελεσμώτων για πρώτη φορά πολύ νωρίς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κ.Πιερακάκη στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα είναι έτοιμο το 80% των αποτελεσμάτων ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, θα έχουμε και μία πρώτη εικόνα για τους σταυρούς τωνυποψηφίων. 

Η διαδρομή των αποτελεσμάτων

«Το κάθε εκλογικό  κέντρο θα μετρά τις ψήφους, αλλά το άθροισμα που παλιά καταγραφόταν με το χέρι, τώρα θα γίνεται με αυτόματη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσιακή υπουργό για να βγει το αποτέλεσμα πολύ νωρίτερα».

Το υπουργείο Εσωτερικών που είναι ο τελικός αποδέκτης θα δέχεται τα αποτελέσματα από τρείς πλευρές. Τους δικαστικούς αντιπροσώπους,  το Πρωτοδικείο και από τις Π.Ε ώστε να γίνεται η διασταύρωση.

Οι περιφερειακές ενότητες θα δέχονται τα στοιχεία από τους υπαλλήλους που όρισε ο κάθε Δήμος και με την σειαρά τους θα τα στέλνουν στο υπουργείο εσωτερικών.

Όπως επεσήμανε ο υπυργός : «θα υπάρχουν τάμπλετ σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Επίσης ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα κρατάει κι αυτός τάμπλετ, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να είναι παρών και να παρακολουθεί τη διαδικασία».

 

The post Σε 239 εκλογικά τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα 114.184 Δραμινοί first appeared on dramini.