Εμβολιασμός με δολώματα για την άγρια πανίδα της Ροδόπης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την έναρξη της εαρινής εμβολιαστικής περιόδου κατά της λύσσας, έτους 2023, ανακοινώνει πως ο εμβολιασμός για την Περιφέρεια, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων από τις 24-05-2023 έως τις 29-05-2023.  Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας. Όταν τα ζώα της άγριας ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Εμβολιασμός με δολώματα για την άγρια πανίδα της Ροδόπης


αλεπού

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την έναρξη της εαρινής εμβολιαστικής περιόδου κατά της λύσσας, έτους 2023, ανακοινώνει πως ο εμβολιασμός για την Περιφέρεια, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων από τις 24-05-2023 έως τις 29-05-2023.

 Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας. Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου.

H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα εφαρμοστεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες

Το εμβόλιο δόλωμα έχει την όψη μικρού κύβου χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού και  γράφει επάνω την ένδειξη  Μην Αγγίζετε. Παρατίθεται και το τηλέφωνο 210-5212054 του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), για παν ενδεχόμενο.

www.ertnews.gr