Διακίνηση ναρκωτικών: Καρέ – καρέ η έφοδος της ΟΠΚΕ σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα

Ένας εκ των δραστών πήδηξε από το μπαλκόνι

Διακίνηση ναρκωτικών: Καρέ – καρέ η έφοδος της ΟΠΚΕ σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα


Πήδηξε από το μπαλκόνι στο δρόμο, ένας από τους οκτώ εμπλεκόμενους σε διακίνηση ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα, στην προσπάθειά του να διαφύγει όταν αντελήφθη ότι στο οίκημα-«ορμητήριο» εισέβαλαν πάνοπλοι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε! Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί στο γόνατο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προχωρούσαν στη σύλληψη άλλων επτά εμπλεκομένων -μια γυναίκα ανάμεσά τους- στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, Κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και μετρητά.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν μία «ευρείας κλίμακας», όπως χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ «αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Προηγήθηκε, αναφέρεται από τη Δίωξη, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. «Ακολούθως», επισημαίνεται ακόμη «οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και αστυνομικός σκύλος.

Κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριές, κάμερες

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί (επτά άνδρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω ένα άτομο προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης πηδώντας από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο». Ακολούθησαν έρευνες σε 8 οικίες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 51,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 431 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών, 4.148,5 ευρώ και 24 δολάρια ΗΠΑ, 15 κινητά τηλέφωνα, 3 συσκευές καταγραφής εικόνας, 6 κάμερες ασφαλείας και 5 τηλεοράσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.