Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων  Γυναικών στο Δήμο Κομοτηναίων, που είναι δυναμικότητας 20 ατόμων. Όλα αυτά τα χρόνια -και συγκεκριμένα από το 2014- 246 άτομα και συγκεκριμένα 136 Γυναίκες και 110 παιδιά. Μιλώντας στην ΕΡΤ η εργαζόμενη στο Κέντρο, Βίκυ Γαντά, ανέφερε πως ο ξενώνας εντάχθηκε και στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 οπότε ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής


βιασμός γυναίκας

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων  Γυναικών στο Δήμο Κομοτηναίων, που είναι δυναμικότητας 20 ατόμων. Όλα αυτά τα χρόνια -και συγκεκριμένα από το 2014- 246 άτομα και συγκεκριμένα 136 Γυναίκες και 110 παιδιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η εργαζόμενη στο Κέντρο, Βίκυ Γαντά, ανέφερε πως ο ξενώνας εντάχθηκε και στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 οπότε θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση, οπότε και το έργο της προσφοράς του και οι δράσεις του.

Στο πλαίσιο των δράσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, παρουσιάζει  σήμερα στις 9 το βράδυ  την θεατρική παράσταση του «Από Κοινού Θέατρο», η μικρή λέξη αγάπη, του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, με την Αγγελική Ξένου και τη Βασιλική Κούλη,, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θίγει το ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα της έμφυλης και οικογενειακής βίας.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

www.ertnews.gr