Από Ελεγκτικό Συνέδριο & Αρχή Διαφάνειας! Το «πάρτι» με τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξάνθης, ερευνάται εις ... "βάθος"!

Το είχε αποκαλύψει το fimotro.gr,  αλλά και κορυφαία site της Ελλάδος -«Φαινόμενο» για Δήμο της χώρας.Κυριάκο Μητσοτάκη που είσαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ σε αυτά τα θέματα, να παρέμβεις άμεσα να μην κουκουλωθεί το.... "πάρτι" σκάνδαλο!Αποκλειστικό.  Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Παπαδόπουλος και από την Ανοιχτή γραμμή με πληροφορίες από την Αθήνα, μετά την μεγάλη έκταση που έδωσε το fimotro.gr αλλά και πάμπολλα site και blogs της χώρας μας, το «πάρτι» με τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξάνθης, ερευνάται «βαθιά» από τις Ελεγκτικές αρχές αλλά και την Αρχή Διαφάνειας μετά τον πανελλήνιο θόρυβο αλλά και καταγγελίες που ήδη είχαν προηγηθεί με περίεργες προμήθειες οχημάτων (φορτηγών) κάποιες από τις οποίες μάλιστα συνοδεύονταν και από τιμολόγιο αγοράς όπου μέσα σε μια μέρα, η μεν αντιπροσωπεία πωλούσε φορτηγάκια στην τιμή των 50.000 ευρώ και την ίδια μέρα με την υπογραφή της Διευθύντριας Πόπης Τζανόγλου εξοφλούνταν προς... 55.000 ευρώ έκαστον!!! Την ίδια ακριβώς ημερομηνία!!!Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα στο fimotro.gr και ζητούμε την άμεση παρέμβαση και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης που είναι άμεμπτος σε τέτοια θέματα!!!Κάτι που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο ίδιος προσωπικά και ειδικά τις τελευταίες μέρες!Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέρθουμε.Τι αποκάλυψε το fimotro.grΠάρτι με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται στο Δήμο Ξάνθης. Όπως προκύπτει με βάση τα επίσημα στοιχεία, η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2023, σε εκατοντάδες αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 7.967.946,52 ευρώ, στο Δήμο Ξάνθης και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.Μόνο για το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με αποφάσεις Προέδρου δόθηκαν κατά το διάστημα αυτό 2.237.012,70 ευρώ.Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υπογραφεί αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ακόμα μάλιστα και μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, και ειδικότερα στις 9 και στις 11 Οκτωβρίου 2023.Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ισολογισμός στο Δήμο Ξάνθης τα τρία τελευταία χρόνια, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ξάνθης.Το συνολικό ποσό των αναθέσεων ανέρχεται στο ποσό των 7.967.946,52€fimotro.grΔείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ και εδώ 
Το είχε αποκαλύψει το fimotro.gr,  αλλά και κορυφαία site της Ελλάδος -«Φαινόμενο» για Δήμο της χώρας.


Κυριάκο Μητσοτάκη που είσαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ σε αυτά τα θέματα, να παρέμβεις άμεσα να μην κουκουλωθεί το.... "πάρτι" σκάνδαλο!


Αποκλειστικό.  Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Παπαδόπουλος και από την Ανοιχτή γραμμή με πληροφορίες από την Αθήνα, μετά την μεγάλη έκταση που έδωσε το fimotro.gr αλλά και πάμπολλα site και blogs της χώρας μας, το «πάρτι» με τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξάνθης, ερευνάται «βαθιά» από τις Ελεγκτικές αρχές αλλά και την Αρχή Διαφάνειας μετά τον πανελλήνιο θόρυβο αλλά και καταγγελίες που ήδη είχαν προηγηθεί με περίεργες προμήθειες οχημάτων (φορτηγών) κάποιες από τις οποίες μάλιστα συνοδεύονταν και από τιμολόγιο αγοράς όπου μέσα σε μια μέρα, η μεν αντιπροσωπεία πωλούσε φορτηγάκια στην τιμή των 50.000 ευρώ και την ίδια μέρα με την υπογραφή της Διευθύντριας Πόπης Τζανόγλου εξοφλούνταν προς... 55.000 ευρώ έκαστον!!! Την ίδια ακριβώς ημερομηνία!!!

Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα στο fimotro.gr και ζητούμε την άμεση παρέμβαση και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης που είναι άμεμπτος σε τέτοια θέματα!!!

Κάτι που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο ίδιος προσωπικά και ειδικά τις τελευταίες μέρες!

Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέρθουμε.

Τι αποκάλυψε το fimotro.gr

Πάρτι με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται στο Δήμο Ξάνθης. Όπως προκύπτει με βάση τα επίσημα στοιχεία, η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2023, σε εκατοντάδες αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 7.967.946,52 ευρώ, στο Δήμο Ξάνθης και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Μόνο για το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με αποφάσεις Προέδρου δόθηκαν κατά το διάστημα αυτό 2.237.012,70 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υπογραφεί αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ακόμα μάλιστα και μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, και ειδικότερα στις 9 και στις 11 Οκτωβρίου 2023.

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ισολογισμός στο Δήμο Ξάνθης τα τρία τελευταία χρόνια, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ξάνθης.

Το συνολικό ποσό των αναθέσεων ανέρχεται στο ποσό των 7.967.946,52€

fimotro.gr

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ και εδώ