Μητσοτάκης – Εκλογές 25 Ιουνίου: «Επιστροφή στο σπίτι μας»

Μητσοτάκης Εκλογές 25 Ιουνίου: Δημοσίευσε μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από τις οποίες δεν έλειπε και ο Peanut

Μητσοτάκης – Εκλογές 25 Ιουνίου: «Επιστροφή στο σπίτι μας»


Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σχολίασε» την παράδοση της πρωθυπουργίας στον Ιωάννη Σαρμά. Αυτό σημαίνει την επιστροφή του προέδρου της ΝΔ από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο βρισκόταν για 4 χρόνια, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, το «στρατηγείο» του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. «Όπως ακριβώς προβλέπεται, επιστροφή στο σπίτι μας, στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, στην οποία υπάρχει πιο… καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό (όλο ασπρόμαυρο) τόσο από τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής όσο και από την παρουσία του στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσεύουν τα χαμόγελα στα γραφεία της ΝΔ, στην Πειραιώς

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε μετά από 4 χρόνια από το Μέγαρο Μαξίμου και κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, που θα είναι το στρατηγείο του ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, ωστόσο τα χαμόγελα στον απόηχο και του θριάμβου της 21ης Μαΐου είναι μεγάλα.

«Σηκώσαμε ήδη μανίκια» -Μητσοτάκης: «Θα είμαι πλέον εδώ, να επιβλέπω τη δουλειά»

Το κλίμα αποτυπώνεται και από το τι ειπώθηκε. Ενδεικτικός ο διάλογος από την πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κυλικείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

«Κύριε πρόεδρε, σηκώσαμε ήδη μανίκια», του είπαν οι εργαζόμενοι. «Θα είμαι πλέον εδώ κάθε μέρα, να επιβλέπω τη δουλειά», τους απάντησε χαριτολογώντας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανέβηκε σε όλους τους ορόφους και χαιρέτησε τους εργαζόμενους, για να καταλήξει στο γραφείο του στον 3ο όροφο, όπου πλέον έχει στηθεί το «στρατηγείο» της γαλάζιας παράταξης. Εδώ, θα γίνεται πλέον και ο πρωινός καφές στις 9.00, αρχής γενομένης από αύριο.

Ο ογκώδης φάκελος που παρέδωσε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης

«Κύριε Πρόεδρε, σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των παραθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το υλοποιημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων.

Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει για τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα είστε διακυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλλουν.

“Καλή δύναμη”

Οπότε και πάλι θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορεί να έχετε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου απευθυνόμενος στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

«Σας ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή, θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνον τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι ότου εδώ, στο Μαξίμου, επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ξέρει πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι ο φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτίριο», απάντησε ο κ. Σαρμάς.